Witam, chciałbym prosić o doradztwo, czy warto dokupić do mojego qnapa ts-253D kartę 10Gb i co dzięki temu będę miał.Obecnie quap służy głownie jako dysk sieciowy dla Macbooka i jako serwer multimediów audio i wideo. Prędkości przesłania po wifi są znośne ale czy dziki wymianie karty na 10gb będzie lepiej i czy dużo lepiej. I jaka kartę w miarę tania byście polecili. Mój ruter to Asus RT-AC65P
jeśli nie masz dysków SSD, mija się to z celem .. a akceptowane przez qnapa karty masz na Lista kompatybilności - QNAP
Zamienniki ? życzę powodzenia, QNAP to nie PC, nie łyka wszystkiego, taka ich polityka.
a router i tak jest zbędny - bo musisz to mieć w switchu 10Gb .. no chyba że będziesz swoją makówkę łączyć bezpośrednio kablem z QNAPem.
Zamienniki ? życzę powodzenia, QNAP to nie PC, nie łyka wszystkiego, taka ich polityka.
Połączono posty:
a router i tak jest zbędny - bo musisz to mieć w switchu 10Gb .. no chyba że będziesz swoją makówkę łączyć bezpośrednio kablem z QNAPem.
dzięki za szybką odpowiedź, więc chyba zostawię tak jak jest teraz dyski ssd na razie nie chce kupować ze względu na kasę co najwyżej ramu dołożę do 16 zamiast 4 i tak zostawię.
tym bardziej gra nie warta świeczki bo ruter musiałbym wymienić a ogólnie jestem dość zadowolony z serwera dla moich skromnych potrzeb jest wystarczający
fpoprtostu myślałem że małym kosztem można by było coś poprawić ale widzę ze tak się nie da
Połączono posty:
fpoprtostu myślałem że małym kosztem można by było coś poprawić ale widzę ze tak się nie da
nie wiem czy mało porostu widziałem na YouTube jak ktoś robił upgrade tego Nasa i właśnie montował tam kartę 10gbit
Teraz nasuwa mi się pytanie czy jak bym zmienił ruter na jakiś lepszy to czy zauważę różnice w prędkości komunikacji po wifi miedzy MacBook a nas skoro tam są porty 2x2.5gbit a teraz ruter mam 1gbit
Połączono posty:
Teraz nasuwa mi się pytanie czy jak bym zmienił ruter na jakiś lepszy to czy zauważę różnice w prędkości komunikacji po wifi miedzy MacBook a nas skoro tam są porty 2x2.5gbit a teraz ruter mam 1gbit
jeśli kupisz kartę QNAP 10 Gb, to musisz łączyc się bezpośrednio z QNAPem - bez WiFi. Uśmiecha ci się to konfigurować ? 
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
No ale ile wyciągniesz w najlepszym wypadku po Wifi?
Chcesz dobre transfery podpinaj kabel a nie w protezy się bawić
Chcesz dobre transfery podpinaj kabel a nie w protezy się bawić