Byłem przekonany, że obaj producenci korzystają z tej samej wersji Transmissiona (tym bardziej, że obie aplikacje/nakładki wyglądają podobnie), a tu się okazuje, że to nawet nie różne wersje a całkiem inne programy. No nic... Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu :)

a wystarczyłoby sygnature i agenta poprawić w kliencie torrent ...

Nie sprawia. Działa stabilnie i nie mam problemów na żadnym z trackerów.

Ten Transmission, który trzeba doinstalować z App Center nie sprawia żadnych problemów? Trzeba go jakoś "tuningować"?

Jest bardzo stabilny chociaz ograniczony w opcje! Do zwyklego "sciagania" wystarczy. Ja proponuje dac obie spokoj z Transmmision i zaczac uzywac naprawdę wartego uwagi programu Rtorrent (Thx M.S.) dostepnego na tym forum.

Rzeczywiście, szukałem po Internecie a było pod nosem, wielkie dzięki :)

Mam dylemat. Zastanawiam się czy nie dołożyć trochę $ i nie kupić TS-251 i dorzucić 4GB RAM. Mam pewne obawy czy TS-228 z 1GB RAMu poradzi sobie z wieloma plikami torrent. Jak myślicie?

Jaki rodzaj pamięci wrzucić: 1X4GB czy lepiej 2X2GB? Jaki model najlepiej wrzucić do TS-251?

Jak wrzucisz 1×4gb to zawsze w razie potrzeby można dołożyć drugie 4gb i masz 8

Ok. Zamontuję 4GB na początek, ale jeżeli kupuję nówkę w sklepie TS-251 i 4GB Ramu czy będę mógł sam to zrobić? Nie stracę przez to gwarancji?

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz
Ok. Zamontuję 4GB na początek, ale jeżeli kupuję nówkę w sklepie TS-251 i 4GB Ramu czy będę mógł sam to zrobić? Nie stracę przez to gwarancji?
QNAP zachęca do rozbudowy serwerów ;) o ile będą działać :p
Ale polityka sklepów moze być różna. Dlatego bij do distro... Zadzwoń do chłopaków z FEN czy z EPA, powiedz, że jesteś z forum i potrzebujesz kupić serwer od nich w detalu - upust Twoja sprawa :D. I dodaj, że koniecznie potrzebujesz ew. możliwosci instalacji RAM'u. Często nawet po zakupie sie zgadzali :)

Możecie mi podpowiedzieć która wersja rtorrenta będzie działała na TS-251?