Wiedza PiHole - QNAP

mi z kolei nie chce to wszystko działać... jak wykonuje wszystko zgodnie z instrukcją to po LAN-ie nie mogę się podłączyć do normalnej strony WebUI QNAPA tylko mogłem się podłączyć do panelu pihole po jego IPku... z racji że nie mogłem się dostać do QNAPA to na szczęście mogę wejść z zewnątrz, usuwam nowo utworzony wirtualny przełącznik i wszystko wraca do normy i po LAN-ie już mogę się dostać do QNAPa, może ktoś coś doradzić ?

tak, mam domyślne. Nic w nich nie zmieniałem i ich nie konfigurowałem

Załączniki

• Zrzut ekranu 2021-04-21 200837.png
    Zrzut ekranu 2021-04-21 200837.png
    103,6 KB · Wyświetleń: 149
Wolał bym nie używać tych komend i ssh, w Dockerze nic nie mam, nie mam także żadnych VLAN itp. Ale chciał bym nauczyć Się o co kaman w tych ustawieniach, nic tam nie zmieniłem też.
Na pewno chcial bym jeszcze jakies inne kontenery używać oraz też linuxy LXCE

Co jeszcze może być? Router pierwszy przedstawiony w Bridge (modem) mam od UPC, za nim jest router d-link wifi do którego po kablu podłączony jest QNAP
problem został rozwiązany zupełnie inaczej... z racji że mój QNAP ma 2 interfejsy sieciowe 1Gb... pozostawiłem adapter 1 jako główny dla QNAPA. Natomiast adapter 2 podłączyłem do routera i wykonałem kroki tak jak w poradniku i wszystko śmiga elegancko ! ps. teraz z czasem zacznę się bawić innymi kontenerami i LXC :) "sky is the limit" z użyciem takich serwerów

Ja niestety mam problem z tym kontenerem. Po instalacji i próbie przejścia do interfejsu www mam błąd
[ERROR] File not found: /etc/pihole/setupVars.conf
Plik oczywiście jest (tzn widzę go w /Container/Pihole/pihole)
Niestety "wujek" mi nie pomógł. Jakby mógł mi ktoś pomóc z tym problemem to z góry dziękuję.

Ja niestety mam problem z tym kontenerem. Po instalacji i próbie przejścia do interfejsu www mam błąd
Niestety "wujek" mi nie pomógł. Jakby mógł mi ktoś pomóc z tym problemem to z góry dziękuję.
masz TS-212 ? System i wszystkie aplikacje masz aktualne ?

Jak zrobić żeby pihole pobierał nazwy komputerów a nie po IP wyświetlał uzytkownikow
to działa jak masz go za serwer DHCP

nazwy możesz uzupełnić w
upload_2021-5-24_9-34-21.png

co daje:
upload_2021-5-24_9-35-25.png

i w paru innych miejscach...
listy od MajkiIT/polish-ads-filter

tzn że nie zgadzają się prawa dostępu .. wywal wolumeny i zrób instalacje jeszcze raz.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. pihole
  2. adguard
  3. watchtower
  4. pi-hole
  5. portainer
  6. repozytorium
  7. run script
  8. reset systemu
  9. docker status
  10. youtube download
  11. pi hole