U
O haczyku wiem - nie jest to problem dla mnieTak dobry pomysł z tym przestawieniem na routerze tylko jest mały haczyk. Jeśli pihole padnie będziesz mieć problem z internetem wszędzie. Piszesz, że nadal są reklamy na TV? Jeśli chodzi przypadkiem o youtube to chyba pihole tam nie zadziała.
Połączono posty:
A i pihole musi mieć stałe IP
Na telefonie mam YT Vanced, na komputerze mam uBlock - w obu przypadkach nie mam reklam na YT. Natomiast na TV, a dokładniej na Miboxie reklamy na YT oczywiście są.Ale masz problem z reklamami w YT? Jeśli tak to rzadna aplikacja do blokowania nie zadziała. Taki urok. Poszukaj zamiennika (zamiast standardowej aplikacji do YT). Z reklamami na stronach powinien sobie poradzić. No chyba, że coś się zmieniło o czym nie wiem.
Tak, z tego co czytałem to google serwuje reklamy z tych samach domen co pliki video - wycinasz reklamy = wycinasz video.Jak dobrze rozumiem, to PiHole nie spowoduje, że one znikną?
To jak tego dziadostwa sie pozbyc?Tak, z tego co czytałem to google serwuje reklamy z tych samach domen co pliki video - wycinasz reklamy = wycinasz video.
Na PC: PiHole + Adguard lub uBlockTo jak tego dziadostwa sie pozbyc?