Rozwiązany Upgrade Ram TS-251

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika psi2338, 12 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. Czaro
    Offline

    Czaro Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    13 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Z tego co wyczytałem tutaj na forum i na stronie Intela to procesor J1900 został wprowadzony na rynek w 4 kwartale 2013 roku, być może wtedy na potrzeby specyfikacji podawali, że wspiera 8GB (2x 4GB) dlatego, że nie było większych kości. Wczoraj kontaktowałem się ze sklepem QNAP Polska i otrzymałem następującą odpowiedź:
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  2. Mattley
    Offline

    Mattley Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    25 Listopad 2015
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +17 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS710+, DS214, DS214+
    Ethernet:
    null
    TS-x53 null
    Mam nadzieję, że podzielę się po południu radosną informacją, że GOODRAM'y które mam chodzą w konfiguracji 16GB. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam
    --- Połączono posty, 14 Kwiecień 2016, Data oryginalnego postu: 14 Kwiecień 2016 ---
    Dobra informuję, że TS-251+ przyjął dziś bez bólu pamięci GOODRAM GR1600S3V64L11/8G - 2x8GB i wszystko pięknie śmiga.
    Pozdrawiam :)
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  3. Czaro
    Offline

    Czaro Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    13 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    no to rewelacja :)
    wklejam poniżej link do strony Intela jak ktoś będzie w przyszłości potrzebował specyfikacji procesora Intel Celeron J1900 instalowanego w TS-251+

    link

    widać również, że w momencie wprowadzania procesora na rynek Intel podawał, że procesor obsługuje pamięci DDR3L 1333, a sam QNAP instaluje DDR3L 1600 i w sprzedaży na stronie sklepu też oferują DDR3L 1600
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Piwo Piwo x 1
  4. l_j
    Offline

    l_j Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS-109
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x51 802.11n
    HyperX 8GB [1x8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact] odpalone na ts-251 (bez plusa)
     
  5. szczota6
    Offline

    szczota6 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Marzec 2016
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Juz pare tych serwerow kupilem i wszystkie pamieci jakie testowalem dzialaly.
    Warunek ze to sa DDR3L czyli low voltage.
    Corsair, A-daty Kingstony i inne dzialaly.
    Jedynie jak mieszalem 8GB +2GB to nie odpalal. Nie robilem tez roszad Corsair + A-data. Wszedzie dawalem identyczne i dziala 16GB
     
  6. Miras.tm
    Offline

    Miras.tm Q-lubowicz Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2016
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x51 100 GbE
    • Face Palm Face Palm x 2
  7. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    • Face Palm Face Palm x 1
  8. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja widzę w specyfikacji :
    DDR3L- 1.35V
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
  9. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  10. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ja widzę w opisie to:
    "..
    Compatible with notebooks with 2nd and 3rd generation Intel Core processors
    1.5 Volt Vengeance SODIMM kits are designed for notebooks with a 2nd or 3rd Generation Intel® Core™ i5 or Core i7 processor..."

    Luzik :)
    --- Połączono posty, 10 Listopad 2016, Data oryginalnego postu: 10 Listopad 2016 ---
    Dokładnie to tam pisze 1.35/1.5 a więc są to kości 1.5V bo chyba nie ma takich 1.35, które wytrzymują napięcie 1.5V :)

    Link: http://www.corsair.com/en/vengeance-8gb-high-performance-laptop-memory-upgrade-kit-cmsx8gx3m2b1600c9
    coś ten link nie działa jak chciałem :)
    Ok - piszą, że były testowane na 1.35 ale to chyba za mało dla qnapa - takie wynalazki to nie do tego hw - muszą być kości stricte 1.35V
     
  11. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jest napisane...
     
  12. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W błędzie jesteś.
    Jeśli ramy działają z napięciem 1.35/1.5 to są uniwersalne.
    DDR3 SDRAM - Wikipedia
     
  13. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ale koledze nie działają, tak ? Więc Qnap jest specyficzny.

    BTW:
    "Jesteś w błędzie" :)
     
  14. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ale głupoty piszesz o kościach i ludzi wprowadzasz w błąd.

    Oczywiście qnap jest specyficzny jak każdy sprzęt. Kupując kości do laptopa też może się okazać, że nie będą działać.
    Na miejscu @Miras.tm@Miras.tm sprawdziłbym ramy w laptopie.
    Może są uszkodzone. Inne pytanie czy wsadził tylko jedną kość czy dwie i w jakiej konfiguracji.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  15. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    z mojego doświadczenia z RAMami 1.35/1.5 V wynika ze nie działają w QNAPie.
    Muszą mieć dokładnie 1.35V
     
  16. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    To do unr3al2-a:


    Cóż, przeczytaj wpis pigers-a a potem przeproś ładnie :)


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    @pigers@pigers zobacz działają :
    http://www.kingston.com/dataSheets/HX316LS9IBK2_8.pdf
    https://www.kingston.com/dataSheets/KVR16LS11_8.pdf

    Dawaj liczę na przeprosiny :D
     
  18. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    @unr3al2@unr3al2 - przecież podałeś same pamieci LowPower
    @killjoy@killjoy - flaszka styknie ;)
     
  19. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  20. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    upload_2016-11-10_15-47-48.

    raportowane napięcie a testowane to dwie różne sprawy ...
    poza tym trzeba takie pamięci ustawić w BIOSie (profil XMP) który może się nie pokazać na wyższym napięciu z powodu błedu sprzętowego.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.