U mnie też, ale to raczej błąd wyświetlania przeglądarki, sprawdź skalowanie (przeglądarki lub systemu) jeśli dalej bez zmian zobacz na innej przeglądarce.
Za to ja mam inny problem z QuFirewall zawsze po restarcie qnapa ts-253d mam datę bazy z lipca i niewiadomo czemu nawet tu na oficjalnym forum, temat bez rozwiązania jak do tej pory.
Rozwiązany - Qnap QuFirewall - baza danych GeoIP
pozdrawiam
Za to ja mam inny problem z QuFirewall zawsze po restarcie qnapa ts-253d mam datę bazy z lipca i niewiadomo czemu nawet tu na oficjalnym forum, temat bez rozwiązania jak do tej pory.
Rozwiązany - Qnap QuFirewall - baza danych GeoIP
pozdrawiam
Hmmm, nie tak nie mam.
Ale dzięki Tobie zwróciłem uwagę że ja mam tego Firewalla po angielsku, a cały system jest po naszemu.
Ktoś wie gdzie się to przestawia ?
Ale dzięki Tobie zwróciłem uwagę że ja mam tego Firewalla po angielsku, a cały system jest po naszemu.
Ktoś wie gdzie się to przestawia ?
To jest jeszcze nic te geoIP jest zwalone, za każdym uruchomieniem odpala się pytanie o aktualizację geoIP.
Nawet jak mam włączone automatyczne aktualizacje geoIP, dodatkowo muszę sprawdzić ręcznie żeby się dowiedzieć czy czasem nie mam starego xD.
Może w kodzie trzecia kontrolka jest zdefiniowana jak druga xD
No i tak jak pisze
wac_ns mi chyba trzyma nonstop na 20220909
Nawet jak mam włączone automatyczne aktualizacje geoIP, dodatkowo muszę sprawdzić ręcznie żeby się dowiedzieć czy czasem nie mam starego xD.
Może w kodzie trzecia kontrolka jest zdefiniowana jak druga xD
No i tak jak pisze
A czy po wciśnięciu "sprawdź dostępnośc aktualizacji" pokazuję nową bazę czy nie ?
Bo ja dopiero dziś na to zwróciłem uwagę, że też miałem 09.09, ale po ręcznym odświeżeniu tego napisu pokazała mi się z 10.10 i zaktualizował..
Ewentualnie czy poza Qnap masz inny firewall w sieci ? Może coś gdzieś blokuje, bo mi pfSense non stop blokował wiele IP, dziś miałem czas reguły przejrzeć (zmienić) i może zbieg okoliczności, ale jest nowa baza.
Bo ja dopiero dziś na to zwróciłem uwagę, że też miałem 09.09, ale po ręcznym odświeżeniu tego napisu pokazała mi się z 10.10 i zaktualizował..
Ewentualnie czy poza Qnap masz inny firewall w sieci ? Może coś gdzieś blokuje, bo mi pfSense non stop blokował wiele IP, dziś miałem czas reguły przejrzeć (zmienić) i może zbieg okoliczności, ale jest nowa baza.
Do dzisiaj nie działało.
Potwierdzam to co piszesz że dzisiaj poszła aktualizacja bez problemu.
Potwierdzam to co piszesz że dzisiaj poszła aktualizacja bez problemu.
Tak aktualizacja zrobiła się na 10102022 ale dalej wyskskuje te okno, a wcale by nie musiało...