Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

_Floyd

Master+ Architect
Q's Excellence
6 Luty 2011
1 957
314
265
Odznaki
187
Warszawa/Żyrardów
www.wladcypolabitwy.pl
QNAP
TS-x53A
Ethernet
802.11ac (Wi-Fi 5)
Poz.
6

Hej, coś mi się ostatnio serwer przyciął i od tamtej pory rTorrent przestał pobierać cokolwiek.

Czy mieliście taką sytuację?

Może jest jakaś możliwość restartu rTorrent z wszystkimi ustawieniami?

Zjadł bym Silas Mariusz Silas Mariusz gdyby coś tu nie działało 3:)
upload_2020-3-25_20-50-24.png

Dołączam się również do problemów z pobieraniem :(
Na starej darmowej wersji śmigało wszystko z kosmiczną prędkością, aż zachciało mi się płatnej wersji :(
Problemy od początku, założenie katalogi i kilkukrotne restarty plus zmiany w konfiguracji nic nie pomogły - nie będę wstawiał zdjęć ponieważ problem nie różni się niczym od tych zgłaszanych wcześniej

Coś jest Panowie na rzeczy. U mnie też stanęło. W ogóle nie zaczyna pobierać czegokolwiek. Używam rtorrenta od zawsze i od początku wersję PRO. Te same torrenty na pc przez utorrent śmigają. Cofnięcie do poprzedniej wersji i inne bajery z czyszczeniem etc... na razie nie przyniosły rezultatu. Na razie jeszcze walczę, ale coś dziwnego się podziało.

Właśnie wróciłem do starutkiej wersji 0.9.6-0928 i wszystko zaczęło śmigać. Zaktualizowałem do 0.9.7-A212 i wszystko stoi. Nie łączy się z żadnym sedem. Najnowsza wersja tak samo.
Znowu wywaliłem wszystko i zainstalowałem 0.9.6-0928 i te same torrenty ruszyły z pełną prędkością łącza. Dziwne. Póki co idę spać :)

Dołączam się również do problemów z pobieraniem :(
Na starej darmowej wersji śmigało wszystko z kosmiczną prędkością, aż zachciało mi się płatnej wersji :(
Problemy od początku, założenie katalogi i kilkukrotne restarty plus zmiany w konfiguracji nic nie pomogły - nie będę wstawiał zdjęć ponieważ problem nie różni się niczym od tych zgłaszanych wcześniej

Właśnie wróciłem do starutkiej wersji 0.9.6-0928 i wszystko zaczęło śmigać. Zaktualizowałem do 0.9.7-A212 i wszystko stoi. Nie łączy się z żadnym sedem. Najnowsza wersja tak samo.
Znowu wywaliłem wszystko i zainstalowałem 0.9.6-0928 i te same torrenty ruszyły z pełną prędkością łącza. Dziwne. Póki co idę spać :)
Cofanie się do wersji 0.9.6 może oznaczać inne sesje. Trzeba usunąć poprzednie sesje i dodać torrenty na nowo.
Bez podesłania pliku .torrent temat uważam za zamknięty.

Ruszyło po 3 instalacji nie tworząc katalogu:
upload_2020-3-25_20-58-42.webp

Wyłączyłem rTorrent i utworzyłem katalog, włączyłem rTorrent:
upload_2020-3-25_21-24-2.webp

Dostałem takie coś:
upload_2020-3-25_21-34-42.webp

Teraz nei wiem czy uruchamiać ponownie NAS. Moje powiązania to albo:
Provider robi mi fiku miku.
AdGuard Home mam coś właczone.
Router świruje.

Ogólnie wydaje się że apka działa, tylko coś pomiędzy zadziałało źle.

SiewcaRyżu SiewcaRyżu dobrze Ci sie sprawuje qbTorrent?

Nie muszę, ale nie lubię jak coś mi wyskakuje i mówi wejdź do manuala.

Póki co mi działa zszedłem do najstarszej możliwej wersji usunąłem wszystko i zainstalowałem na nowo, nawet z udziałem (katalogiem). Nie licząc jednego pliku, ale jego pochodzenie jest wątpliwe.

Walić to, ewidentnie program działa. Tylko z jakiegoś powodu się przytknął.

No i czekam aż będę miał możliwość zrobienia restartu NAS.

Dziwi mnie tylko większy odzew.

Cofanie się do wersji 0.9.6 może oznaczać inne sesje. Trzeba usunąć poprzednie sesje i dodać torrenty na nowo.
Bez podesłania pliku .torrent temat uważam za zamknięty.
Silas Mariusz Silas Mariusz, za każdym razem przecież wywalam wszystko i instaluje inną wersję. Wywalam wszystkie ustawienia, sesję i torrenty. To nie tak, że robię jakieś nakładki. Potrzebujesz plików, proszę pierwsze z brzegu na których wczoraj to testowałem. Na PC idą u mnie bez problemu. Na starej wersji 0.9.6 też, a na nowej nawet nie drgną.

Załączniki

• Rodzice _ Breeders [S01E05] [1080p] [AMZN] [WEB-DL] [DD2.0] [H264-Ralf] [Lektor PL].torrent
    133,9 KB · Wyświetleń: 111
  • Byly lokator _ The Occupant _ Hogar (2020) [720p] [WEB-DL] [XViD] [AC3-MORS] [LEKTOR PL].torrent
    145,3 KB · Wyświetleń: 107
Odinstalowałem wszystko, wywaliłem katalogi i zainstalowałem na czysto z repozytorium najnowszą wersję. Efekt na tych plikach jest taki:
Dla ciekawostki. Zaorałem wszystko i wróciłem do wcześniejszej wersji. Taki jest efekt dla tych samych plików po kilku sekundach od wrzucenia ich.

Załączniki

• 0.9.7_1.webp
    0.9.7_1.webp
    32,4 KB · Wyświetleń: 115
  • 0.9.6_1.webp
    0.9.6_1.webp
    35,2 KB · Wyświetleń: 116
pawurb1978 pawurb1978 wierze Ci :) Dziwna jest sprawa ze odpalam na dwóch różnych NAS'ach, ten sam program i...
- na jednym ida
- na drugim nie

Podłączone do różnych providerów. Na mikrotiku odwróciłem ISP dla obu NAS'ów i tym samym odwróciła się sytuacja pobierania.

Ciekawe.

Tak, ale
3399.webp
pawurb1978 pawurb1978 podesłał torrenty publiczne. Natomiast nie zdziwiłbym się, kiedy odznaczy IP filtering i za chwile zapukają do niego niebiescy. Bo nie bez powodu IPki trafiły na czarną liste.
Oczywiście, to słuszna uwaga :( A przy okazji może mnie ktoś wskazać kierunek na coś relatywnie bezpiecznego?

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. qbtorrent
  2. https://forum.qnap.net.pl/threads/rtorrent-nie-pobiera.27175/