to zapodam challenge:
zapodaj rozwiązanie (pudełko) All-In-One

4 GB RAM, 32 SSD HDD, Intel J1800, 4x 1Gbit LAN Intel, VGA - koszt 480 zł
Przymierzam się do zmiany na 6x 1Gbit LAN, Intel i5 10gen, 4GB 64 SSD - koszt ok 1500 zł
price ?
dunno, dopiero powoli sie na to szykuje zeby samemu cos zlozyc i postawic. A ich gotowce nie wiem po ile chodzą
to zapodam challenge:
zapodaj rozwiązanie (pudełko) All-In-One
to zapodam challenge:
zapodaj rozwiązanie (pudełko) All-In-One![]()
raczej na 100% nie 480...
XCY urządzenie Firewall Mini komputer Intel Celeron J1900 J1800 4x Gigabit Ethernet Intel i211 NIC obsługa Pfsense Sophos OPNsense|mini pc celeron|mini pcmini pc com - AliExpress
Ja zapłaciłem tyle w listopadzie 2020 - trzeba szukać okazji, zniżek ...
Ale polecam coś mocniejszego za ok 700-800 można kupić coś ze wsparciem dla szyfrowania i dużo mocniejszym prockiem np laptopowym celeronem lub pentium gold
chyba za samo pudelko bez ram i ssd.....
Ja zapłaciłem tyle w listopadzie 2020 - trzeba szukać okazji, zniżek ...
dobra - nie róbmy z tym offtopa 
pi razy okno wyjdzie tyle co
UDM-PRO
pi razy okno wyjdzie tyle co
UDM-PRO
Można robić składaki. Można robić po kosztach. Można kupić (w mojej ocenie) na prawdę dobry sprzęt, nie przepłacony, z dobrze skrojonym system, świetna apka mobilna, chmurowym zarządzaniem (opcja), codziennym backupem ustawień, szybko działający. IPS, VPN S2S, OpenVPN, DPI, globalnym zarządzaniem ekosystemem, na dwóch WANach (10Gbe), 8 lan 1Gbe oraz 1 lan 10Gbe. Kompletne urządzenie, które w moim przypadku - na prawdę świetnie się spisuje, gdzie mam min S2S, L2 TP, www, poczta, kilka portów, ftp, itd. Póki co - nikt i nic. Do tego na prawdę świetne UI, gdzie praca z tym urządzeniem to nie jest udręka. Ja gorąco polecam.
Hehehe, tam jest wszystko tak proste, że jak przechodziłem z ER4 to aż za głowę się łapałem, że tak się nie da - np, S2S - wcześniej w CLI a tu wyklikane i jeb - na strzał działa. Ofc, pomogę 
Pytanie do tych którym zaszyfrowało....
Czy używaliście ddnsów qnapa ?
Tak. Ale moim zdaniem to jest dosc błędny trop. Przeciez DDNS służy tylko aby pokazać twoje zmienne IP nic wiecej nie powinno robić.
Moim zdaniem ludzie to mylą z dostępem przez www czyli myqnapcloud linkiem - ktory w rzeczy samej na oko wygląda podejrzanie.
To może inaczej:
Mnie akurat nie trafiło, ale DDNS mam włączone. Myqnapcloud też (choć ograniczyłem je już dawno). Jedyne, co zrobiłem po serii prób logowań z masy adresów IP jakie miałem kilka tygodni temu, to usunięcie port forwardingu na... D-Linku
Tak. Ale moim zdaniem to jest dosc błędny trop. Przeciez DDNS służy tylko aby pokazać twoje zmienne IP nic wiecej nie powinno robić.
Moim zdaniem ludzie to mylą z dostępem przez www czyli myqnapcloud linkiem - ktory w rzeczy samej na oko wygląda podejrzanie.
nie chodzi o dostęp a o IP qnapow... czyli dokladniejszy atak
Pomocy. Dziś na wiadomość o ataku (pomimo zmienionych portów standardowych) postanowiłem dla bezpieczeństwa wyłączyć serwer z telefonu i po pracy spokojnie zająć się tematem. Po powrocie do domu włączyłem serwer i nie chciał się on połączyć z LAN. Bez dysków był widoczny w sieci LAN. Po ponownym wsadzeniu dysków - problem braku LAN. Włączyłem bez dysków - wsunąłem je i zresetowałem ustawienia systemu do domyślnych. Po starcie serwera odszyfrowałem dysk - moje szyfrowanie za pomocą funkcji systemu qnap. I problem jest taki - miejsce na dysku jest zajęte - ale nie widzę swoich plików. Czy to efekt ataku czy coś innego się popsuło?
Ja się nie znam więc niech mądrzejszy poprawi. Myqnapcloud to nie jest typowy ddns, bo będąc u swojego ISP za dwoma routerami to pokaże Ci zewnętrzny adres drugiego routera Twojego ISP. W środku masz jeszcze jeden adres wewnętrzny w podsieci ISP. A mino to, bez żadnych portów i kombinacji, możesz korzystając z myqnapcloud łączyć się z serwerem. Więc: usługa jest na stałe połączona z chmura Qnap, działa bardziej na zasadzie UPnP, że jak Qnap się rozgłasza to od razu robi się routing do Twojego urządzenia. Zaznaczam, że ciągle nie mamy w tej sytuacji: przekierowanych portów, jesteśmy za dwoma routerami a mimo wszystko jest połączenie ze świata do serwera.
neotps panel sterowania-> foldery współdzielone -> masz tam coś?
Inicjowałeš NAS czy tylko reset sieci?
Jeżeli tak to pamięć i migawki i w dyskach dołącz i odzyskaj.
Inicjowałeš NAS czy tylko reset sieci?
Jeżeli tak to pamięć i migawki i w dyskach dołącz i odzyskaj.
no ale co ? wyciągnałęś dyski i co dalej ?Po powrocie do domu włączyłem serwer i nie chciał się on połączyć z LAN.