trzeba pobrać ręcznie z Centrum aplikacji - Kopia zapasowa / synchronizacja - QNAPTo jeszcze jedna ciekawostka. Skoro należy zaktualizować HBS i inne paczki, to może niech one w końcu pojawią się w app center? Bo change log aplikacji a to co jest w app center to dwie różne sprawy![]()
M
Mało_ważny_l00ser
Guest
O bezpieczeństwo trzeba zadbać samemu. Zaczynając od minimalnej ilości portów, przez sprawdzanie czy jest syf na Twoich urządzeniach, przez zmianę domyślnych portów na inne, inwestycje w router z dodatkowymi funkcjami a nie najtańszy Dlink bo przecież "od tego nic nie zależy" kończąc na firewall wykluczając dostęp do nasa spoza PL.
Żeby sprzedać produkt xD
Migawka jest w innym celu. Np. Kombinowałem dużo z Pleskiem - ale zanim zacząłem a cyk - migawka. Tak się nakombinowałem, że wyrzuciłem wszystko w kosmos. No i wtedy klik - system działa, można zacząć od nowa. Nawet najlepsza turbo hiper ultra migawka nie pomoże, jak ktoś Ci grasuje po serwerze.
Czyli? Mam Asusa RT-AC68U
Koledzy powiedzą Ci że mikrotik a ja, że ubiquiti dream machine lub pro. Ma IPS, więc na prawdę dobrze broni sieć.
68u to taki bardziej zmieniacz internetu niż router.
68u to taki bardziej zmieniacz internetu niż router.
Ja myślę, że nie jesteś świadomy tego co się u Ciebie w sieci dzieje.
Ja myślę, że nie jesteś świadomy tego co się u Ciebie w sieci dzieje.
Właśnie, tak samo jak ja myślę że Qnap nie ma pojęcia do tej pory co się uczyniło. I daje nam jakieś mrzonki które nie trzymają sie raczej kupy
obawiam sie ze masz racjeJa myślę, że nie jesteś świadomy tego co się u Ciebie w sieci dzieje.
Właśnie, tak samo jak ja myślę że Qnap nie ma pojęcia do tej pory co się uczyniło. I daje nam jakieś mrzonki które nie trzymają sie raczej kupy
Co do rutera - zupełnie za darmo jest PfSense CE - można go odpalić na dowolnym sprzęcie ...
Gorąco polecam!
Gorąco polecam!