- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
To ich bronisz czy winisz ?
winni są nie reagowania na takie sprawy szybko, gdy zgłasza to white-hat
bronie - to jako nieliczni z branży nie porzucają sprzętu po 2 latach (średnio 6lat wsparcia na sprzęt Q) i jak się podpali im ogon to reagują
patrząc na jakość ich kodu, czasami chwytam się za głowe (i nie tylko ja)
kadwa2 - i jedno i drugie
winni są nie reagowania na takie sprawy szybko, gdy zgłasza to white-hat
bronie - to jako nieliczni z branży nie porzucają sprzętu po 2 latach (średnio 6lat wsparcia na sprzęt Q) i jak się podpali im ogon to reagują
patrząc na jakość ich kodu, czasami chwytam się za głowe (i nie tylko ja)
S tez.. mam ds712+ ma juz 9 lat i nadal wspierany
to lata niedużo kilka cm..koło ch.ja mi lata co S robi xD
napisałeś " bronie - to jako nieliczni z branży nie porzucają sprzętu po 2 latach (średnio 6lat wsparcia na sprzęt Q)" to uświadamiam Cie ze inni dłużej
110j czyli slabeusz
z 2009 roku byl spierany do 2017
nawet jak nie dostanie 7 to wsparce do starych wersji i poprawki dluuugo wychodzą216j teściów -> nadal ma wsparcie. Jest na armie, low cost. Nie wiem czy dostanie DSM 7.0
ale potem zadales pytanie co z innymi seriamichyba nie złapaliscie aluzji "nie interesuje się"
Jak dla mnie fajną reklamę sobie zafundowali za te pół miliona zielonych (ktoś tam to podliczył):
Qlocker (QNAP NAS) Ransomware encrypting with extension .7z (!!!READ_ME.txt) - Page 71 - Ransomware Help & Tech Support
Qlocker (QNAP NAS) Ransomware encrypting with extension .7z (!!!READ_ME.txt) - Page 71 - Ransomware Help & Tech Support
Ktoś spotkał się z podobnym problemem? Mianowicie w celu dodatkowego zabezpieczenia się przed tym całym atakiem, 28.04 jak się pojawiła się aktualizacja to zaktualizowałem system jak i aplikacje, dodatkowy wyłączyłem aplikację i usługi z których nie korzystam czyli Qlink i Qcloud jak i DDNS qnapa. Po aktualizacji pojawił sie problem z wysyłaniem powiadomień przez QNAPa (screen). Próbowałem zmieniać, ustawiać ręcznie DNSa na karcie sieciowej i dalej nic, w sieci lokalnej wszystko działa jak powinno, problem pojawia się tylko z NASem. Przy okazji zaczynają mi zgłaszać ludzie że mają problem z dostaniem się do NASa zdalnie (wszystko odbywa się poprzez Qbelta, z stałym adresem IP i przekierowanymi portami na ruterze). Ktoś ma pojęcie co jest nie tak?
Teraz zauważyłem że NAS ma problem z połączeniem się w ogóle do bazy QNAP np. w celu aktualizacji czy helpdesku - też wywala ten błąd.
Teraz zauważyłem że NAS ma problem z połączeniem się w ogóle do bazy QNAP np. w celu aktualizacji czy helpdesku - też wywala ten błąd.
Załączniki