-
Dyskusja Zamiana "roli" dysków
Cześć, potrzebuję wsparcia. Chciałbym "przeorganizować" mój serwer NAS. Posiadam QNAP TVS-474h z QuTS hero! Mam w nim zainstalowane następujące dyski: 1. SSD 256GB - "System" - foldery udostępnione/systemowe, zainstalowane są również na nim aplikacje systemowe QNAP - Pula 1 2. SSD 512GB -...- czarnydb
- Temat
- container station ssd
- Odpowiedzi: 13
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Pomoc Problem z pulą pamięci
Witam, potrzebuje pomocy... Temat pewnie błachy, może nawet głupi, ale nie ogarniam :) Mam QNAP TVS-h474. Mam: - jeden dysk NVME 250GB (Pula1, Systemowa), nie ma na niej żadnych danych poza systemem i aplikacjami. - 4 dyski HDD (3 x Pula na dane) Pula 1, od jakiegos czasu zaczęła wyświetlać...- czarnydb
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja QNAP TS-453 Pro - Problem System Booting i tyle
Moi drodzy, po latach chyba przyszedł czas na mojego QNAPa TS-453 Pro... System nie wstaje, godzinami wyświetla SYSTEM BOOTING >>>>>. Niezależnie czy dyski są wyjęte czy nie, z wyjętym RAMem tak samo, po podłaczeniu do monitora przez HDMI nie daje żadnego sygnału :-( świeci też czerwonymi...- czarnydb
- Temat
- ts-453
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Pomoc z przeniesieniem danych
Cześć, mój QNAP TS-453 PRO (QTS) uległ awarii, nie uruchamia się :-( Miałem w nim zainstalowane 4 dyski w tym 2 w RAID. zakupiłem nowy QNAP TVS-h474-PT-8G (QuTS hero). Prośba o info jak mogę przenieść danę z dysków ze starego, nie działającego serwera na dyski w nowym serwerze... nie mam...- czarnydb
- Temat
- ts-453
-
Dyskusja Folder Multimedia
Witam, mam problem z folderem Multimedia. Po nowej instalacji systemu i nowych dysków system utworzy systemowe foldery współdzielone na dysku CACHEDEV1_DATA (KANCELARIA) Chciałem przenieść folder Multimedia na dysk CACHEDEV2_DATA (MULTIMEDIA). Zgodnie z podpowiedziami na tym forum wyedytowałem...- czarnydb
- Temat
- folder konfiguracja systemu multimedia
- Odpowiedzi: 5
-
Archiwum Volumen w RAID1
Witam, Problem z instalacją Volumenu. Utworzyłem na 2 dyskach 3TB pulę pamięci RAID1 niestety nie mogę utworzyć w tej puli volumenu... komunikat jak poniżej: Ktoś ma pomysł jak to ogarnąć? pozdrawiam Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0728 Build 20181013 Model serwera: QNAP TS-453 PRO- czarnydb
- Temat
- color raid1
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Midnight Commander TS-453PRO
Witam, przywróciłem serwer do ustawień fabrycznych i zainstalowałem nowe dyski. system jest świeży :) mam problem z instalacją Midnight Commander w wersji Web próbowałem instalować paczkę stąd: [ Midnight Commander ] [ 4.8.17 ] File Manager [ Web Edition ] - QNAP NAS Community Forum po 1%...- czarnydb
- Temat
- entware optware / ipkg ts-453pro zainstalować
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Problem z QVPN Service
Witam, mam problem z aplikacją QVPN Servive. aplikacja zawiesza mi serwer. Jedyna opcja na odpalenie serwera to zatrzymanie QVPN Service podczas uruchamiania. Próbowałem również usunąć aplikację i ponownie zainstalować, ale niestety podczas instalacji (ok. 80%) system się zawiesza a po...- czarnydb
- Temat
- problem qvpn qvpn service service
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Problem z uruchomieniem QNAPa
Witam, mam problem z uruchomieniem serwera :-( system działał bez problemu a po którejś z ostatnich aktualizacji systemu lub aplikacji pojawił się problem, a sprawa wygląda następująco: 1. Uruchamiam Serwer i od razu gdy to jest możliwe (po sygnale) loguję się do serwera przez przeglądarkę. 2...- czarnydb
- Temat
- aplikacji konfiguracja systemu problem serwer system
- Odpowiedzi: 6
-
Pomoc problem z OpenVPN i iPhone`m
Witam, czy komuś udało się uruchomić OpenVPNa na iPhone? jeśli tak to jak to zrobić? Uruchomiłem OpenVPNa na PC, działa bez problemu. Na iPhone 6 zainstalowałem aplikację OpenVPN, ściągnąłem konfigurację i certyfikat z QNAPa, wyedytowałem i dodałem certyfikat do konfiguracji. Wszystko ładnie...- czarnydb
- Temat
- ios openvpn problem vpn
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Problem z Midnight Commander
Witam, mam problem z Midnight Commander, po prostu się nie uruchamia :-( zainstalowałem najnowszą wersję MC 4.8.17 x64 mam najnowszy Firmware po uruchomieniu MC program pyta o hasło (standardowe 2xqnap) a po podaniu system odpala i wygląda to tak jak na prtsc Proszę o wsparcie w tym...- czarnydb
- Temat
- midnight commander problem
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Archiwum VPN - L2TP
Witam, mam QNAPa TS-453 PRO QTS 4.2 Korzystam z VPNa ustawionego na protokole PPTP wszystko działa jak należy. Gdzieś wyczytałem i potwierdziłem u kumpla, że lepszy jest protokół L2TP... Próbowałem skonfigurować tego VPNa na L2TP i nie działa... Czy ktoś może mnie krok po kroku przeprowadzić...- czarnydb
- Temat
- Odpowiedzi: 0
-
Dyskusja Problem z Download Station
Witam, mam problem z Download Station. dodaniu plików do ściągniecia, aplikacja działa, ściąga, wchodzę na nią i widzę zadania... Po jakimś czasie pojawia się problem: Brak możliwości otwarcia aplikacji... Przeinstalowałem ją, straciłem zadania które były w trakcie, pomogło na krótko... Po...- czarnydb
- Temat
- download station problem
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Problem z montażem dysków QNQP TS-453 PRO
Witam, mam problem z montażem dysków w QNAP TS-453 PRO. W pierwszej kieszeni mam zamontowany dysk systemowy. Do drugiej wkładam dysk, który był już w QNAPie. Wykrywa go (pokazuje na zielono). Niestety nie mogę utworzyć Woluminu i Puli pamięci... nie ma go na liście wśród dysków... Dysk już...- czarnydb
- Temat
- dyski dysków kieszeni mogę ts-453
- Odpowiedzi: 32
-
Dyskusja Problem z dyskami! Utrata danych!
Witam mam ogromny problem, chyba coś namieszałem i potrzebuje fachowej pomocy. Stan mojej wiedzy w tym temacie jest na poziomie podstawowym :-( Opiszę sytuację... Co ja tam narobiłem. Posiadam QNAP TS-453. Miałem następującą konfigurację dysków: kieszeń 1 i 2 RAID, kieszeń 3 Pojedynczy...- czarnydb
- Temat
- kieszeni raid system ts-453 wolumin
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Kopia danych z komputera na Serwer QNAP
Witam, jako, że jestem laikiem jeśli chodzi o QNAPa i Linuxy potrzebuję waszego wsparcia. Niedawno nabyłem QNAP TS-453PRO. Chciałbym robić na nim kopię/synchronizację z Komputera z systemem Windows na Serwer QNAP. Z konkretnego folderu na kompie (np.: c:\Dokumenty czy c:\FOTO) na jeden z...- czarnydb
- Temat
- backup kopia ts-453pro
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Witam!
Witam, jestem szczęśliwym, choć niedoświadczonym użytkownikiem QNAP TS-453PRO... będę Was zalewał morzem pytań :-) pozdrawiam Daniel- czarnydb
- Temat
-
Dyskusja Serwer iTunes
Witam, jestem tu nowy, a ten post jest moim pierwszym na tym forum... wybaczcie zatem jeśli coś będzie nie tak :-) pierwszy post ale zapewne nie ostatni biorąc pod uwagę złożoność i możliwości QNAPa :-) jestem świeżym użytkownikiem QNAPa model TS-453PRO chciałbym uruchomić usługę serwer iTunes...- czarnydb
- Temat
- itunes ts-453pro
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)