Tak dobry pomysł z tym przestawieniem na routerze tylko jest mały haczyk. Jeśli pihole padnie będziesz mieć problem z internetem wszędzie. Piszesz, że nadal są reklamy na TV? Jeśli chodzi przypadkiem o youtube to chyba pihole tam nie zadziała.
A i pihole musi mieć stałe IP
Połączono posty:
O haczyku wiem - nie jest to problem dla mnieTak dobry pomysł z tym przestawieniem na routerze tylko jest mały haczyk. Jeśli pihole padnie będziesz mieć problem z internetem wszędzie. Piszesz, że nadal są reklamy na TV? Jeśli chodzi przypadkiem o youtube to chyba pihole tam nie zadziała.
Połączono posty:
Dlaczego PiHole nie zadziala na TV ?
Ale masz problem z reklamami w YT? Jeśli tak to rzadna aplikacja do blokowania nie zadziała. Taki urok. Poszukaj zamiennika (zamiast standardowej aplikacji do YT). Z reklamami na stronach powinien sobie poradzić. No chyba, że coś się zmieniło o czym nie wiem.
Ja mam dwa PiHole, Master i Slave (może Cezary się nie obrazi i nie naskarży na mnie do Qnapa). Jeden pada, drugi działa. Ofc, pełna synchronizacja, na dwóch różnych serwerach.
Na telefonie mam YT Vanced, na komputerze mam uBlock - w obu przypadkach nie mam reklam na YT. Natomiast na TV, a dokładniej na Miboxie reklamy na YT oczywiście są.Ale masz problem z reklamami w YT? Jeśli tak to rzadna aplikacja do blokowania nie zadziała. Taki urok. Poszukaj zamiennika (zamiast standardowej aplikacji do YT). Z reklamami na stronach powinien sobie poradzić. No chyba, że coś się zmieniło o czym nie wiem.
Jak dobrze rozumiem, to PiHole nie spowoduje, że one znikną?
Zgodnie z moją wiedzę tak - będzie problem (może ktoś mnie poprawić jeśli się mylę). U siebie na firesticku przestałem korzystać z oficjalnej aplikacji do YT i zainstalowałem SmartTubeNext. Działa spoko, nawet wycina fragmenty sponsorowane. Więc może poszukaj alternatywnych aplikacji? Jest nawet YouTube ReVanced zamiast Vanced, które nie jest już wspierane.
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Tak, z tego co czytałem to google serwuje reklamy z tych samach domen co pliki video - wycinasz reklamy = wycinasz video.Jak dobrze rozumiem, to PiHole nie spowoduje, że one znikną?
To jak tego dziadostwa sie pozbyc?Tak, z tego co czytałem to google serwuje reklamy z tych samach domen co pliki video - wycinasz reklamy = wycinasz video.
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Na PC: PiHole + Adguard lub uBlockTo jak tego dziadostwa sie pozbyc?
Na TV z androidem SmartTubeNext APK 17.35 Download Official (2023)
Na komórki z androidem: YouTube ReVanced
Nie widziałem reklam na YT od dawna korzystając z tego kombo.
Dzięki za odpowiedź, która niestety nie jest dobrą informacją, ale potwierdza się to co myślałem - czyli PiHole nie rozwiąże problemu z reklamami na YT.
Na telefonie od dawna używam YT Vanced, kiedyś faktycznie coś się tam pojawiało, ze nie będzie to już wspierane/rozwijane, ale cały czas działa więc nie ruszam. Na komputerze wystarczy uBlock i reklam też nie ma.
W takim razie muszę poszukać jakiejś alternatywnej aplikacji na MiBoxa. Chociaż jak dobrze pamiętam to kiedyś szukałem i nic nie znalazłem.
Na telefonie od dawna używam YT Vanced, kiedyś faktycznie coś się tam pojawiało, ze nie będzie to już wspierane/rozwijane, ale cały czas działa więc nie ruszam. Na komputerze wystarczy uBlock i reklam też nie ma.
W takim razie muszę poszukać jakiejś alternatywnej aplikacji na MiBoxa. Chociaż jak dobrze pamiętam to kiedyś szukałem i nic nie znalazłem.
Może podpiąć się pod YT Family. Koszt pewnie z +-5 zł za miesiąc i chyba zapominasz o problemie.