Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Ok dziękuję.
To chyba go wezmę bo cena jest dosyć dobra a liczy się dla mnie też rozmiar
Potwierdzam - ten UPS zakupiłem i działa - NAS go wykrywa ładnie. Jedyną wada tego UPS jest to że lekko "bzyczy" cały czas.
Chciałem jeszcze dopytać o jedną rzeczy - naczytałem się wcześniej sporo o parametrze "Load cycle count" który podobno w dyskach WD RED jest ustawiony na max wartość 600 000.
U mnie po jednym dniu ma wartość 10 na obu dyskach - jak generalnie ustawić te dyski - by się usypiały czy nie i gdzie to się ustawia ?
Kiedyś taka opcja była w Panelu Sterowania > Urządzenia. Ale znikła. I dobrze .
Znajdziesz kilka wątków "jak zrobić" żeby dyski przechodziły w standby ale finalnie i tak każdy dojdzie do wniosku że lepiej nie usypiać. Ja po swoim eksperymencie kilkumiesięcznym miałem wartości LCC większe na HDD w QNAP niż na lapku którego używam od kilku lat. Bądź mądrzejszy ode mnie i nie usypiaj dysków.
Kiedyś taka opcja była w Panelu Sterowania > Urządzenia. Ale znikła. I dobrze .
Znajdziesz kilka wątków "jak zrobić" żeby dyski przechodziły w standby ale finalnie i tak każdy dojdzie do wniosku że lepiej nie usypiać. Ja po swoim eksperymencie kilkumiesięcznym miałem wartości LCC większe na HDD w QNAP niż na lapku którego używam od kilku lat. Bądź mądrzejszy ode mnie i nie usypiaj dysków.
Dzięki za odp. Jest jednak taka opcja - domyślnie ustawiona na 30 minut. Przy czym zauważyłem że pomimo tego często po 30 minutach to się nie dzieje. Najlepiej wyłączyć tę opcję ?
Generalnie poznaję dopiero sprzęt i sporo niejasności - nie wiem jak wszystko poustawiać, mam sporo zdjęć i filmów w formacie m2ts.
Jest sporo aplikacji Q... - póki co nie zawsze rozróżniam co która robi Pokaż załącznik 35741
Cała reszta - jak dla mnie, jest niefuncjonalna. Qsync ? Zastąpiony Syncovery - zresztą, mam na tapecie człowieka z forum , co się na QSyncu naciął i dane poszły się gwizdać.
Music Station/Video Station - dziurawe ! Docker a w nim Emby
Download Station - nędza, docker: qbitorrent + jdownloader2
Udostępnianie plików ? - Docker i Nextcloud (trudny przypadek)
Cała reszta aplikacji QNAP została albo odinstalowana bądź wyłączona i zablokowana.
Cała reszta - jak dla mnie, jest niefuncjonalna. Qsync ? Zastąpiony Syncovery - zresztą, mam na tapecie człowieka z forum , co się na QSyncu naciął i dane poszły się gwizdać.
Music Station/Video Station - dziurawe ! Docker a w nim Emby
Download Station - nędza, docker: qbitorrent + jdownloader2
Udostępnianie plików ? - Docker i Nextcloud (trudny przypadek)
Cała reszta aplikacji QNAP została albo odinstalowana bądź wyłączona i zablokowana.
HybridBackup to jak rozumiem backup z NAS -> zewnętrzny zasób ?
A co polecasz do:
- backupu wybranych katalogów z kompa z windows lub linux do NAS ?
- backupu zdjęć z telefonu z androidem do NAS ? (myślałem właśnie o Qsync na telefonie ?)
- oglądania zdjęć które są na NAS - QPhoto czy coś innego ?
- oglądania filmów które są na NAS - mam dużo filmów w formacie m2ts (pamiątki rodzinne). Ważą sporo, ale fajnie jakbym mógł je oglądać jakoś wygodnie na telefonie czy przez przeglądarkę na kompie czy też na podpiętym po hdmi tv ? Mam tez chromecast - więc może jakoś przez to się da ?
Dzięki - co do przerobienia filmów - pewnie racja, ale ciężko sie zebrac by to zrobić a jest tego trochę.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie bezpieczeństwa danych - mam NAS gdzie system na SSD + dane na raid1 2x HDD WD Red. No i fajnie.
Ale jak najlepiej podejść do backupu tych danych by nie robić tego ręcznie i nie wydać kasy na drugi nas stojący w innym pomieszczeniu ?
Można podpiąć dysk po USB - ale leżący obok NAS cały czas podpięty dysk to słabe - poza tym co to za backup jak dane z backupem leżą w tej samej szafce i jak szafka spłonie to backup też Alternatywą jest chmura publiczna - ale żadna nie pomieści 1TB danych czy więcej w sensownym planie. Jak sobie radzicie z backupem - o ile go robicie ?
Można podpiąć dysk po USB - ale leżący obok NAS cały czas podpięty dysk to słabe - poza tym co to za backup jak dane z backupem leżą w tej samej szafce i jak szafka spłonie to backup też Alternatywą jest chmura publiczna - ale żadna nie pomieści 1TB danych czy
więcej w sensownym planie. Jak sobie radzicie z backupem - o ile go robicie ?
Ważne i "małe dane - chmura. Wszytko zalezy jaką masz pojemność wykupioną.
Pozostałe dane, mało zmieniające się i które "dużo zajmują" - HDD na USB i odłożony w oddzielnym pomieszczeniu. Cyklicznie (ręcznie) aktualizowane.
Dzięki za odp. Jest jednak taka opcja - domyślnie ustawiona na 30 minut. Przy czym zauważyłem że pomimo tego często po 30 minutach to się nie dzieje. Najlepiej wyłączyć tę opcję ?