Hm, tak czytam i czytam i chyba skończy się na 6 kieszeniach (jeszcze nie wiem których) zamiast 4. Różnica niewielka, a na start lepszy procek i pamięć 
Niestety trochę wypadłem z nowości jakie w tej chwili są dyski 3,5 na topie? Ostatnio kupowałem WD Red, ale pewno coś się już zmieniło
Drugie pytanie dotyczy SSD. Ponieważ teraz to będę miał kieszeni pod dostatkiem to chyba pójdę w opcję ssd na system i cache. Czy robić to na jednym podzielonym dysku czy na dwóch osobnych? No i jakie dyski ssd są w tej chwili "właściwe" dla qnapa?
Niestety trochę wypadłem z nowości jakie w tej chwili są dyski 3,5 na topie? Ostatnio kupowałem WD Red, ale pewno coś się już zmieniło
Drugie pytanie dotyczy SSD. Ponieważ teraz to będę miał kieszeni pod dostatkiem to chyba pójdę w opcję ssd na system i cache. Czy robić to na jednym podzielonym dysku czy na dwóch osobnych? No i jakie dyski ssd są w tej chwili "właściwe" dla qnapa?
Nigdy nie było takiej opcji w QNAPie - zawsze dysk to dysk , nie ma partycji.Czy robić to na jednym podzielonym dysku
Nigdy nie było takiej opcji w QNAPie - zawsze dysk to dysk , nie ma partycji.Czy robić to na jednym podzielonym dysku
Jakieś proponowane wielkości tych ssd?
ps
Pinta czeka
512 GB
Rozwlekłość Twoich wypowiedzi mnie przytłacza
Te 3,5 to WD Red będą ok, czy szukać czegoś innego?
zapytaj sie kolegi![]()
Ice jak sie spotkaliśmy face2face
Bo i oczym gadać jak wszystko jasne
nie wypowiadam się od HDD bez konkretnego modelu
672N, co zrobić, taki lajf
Zapodam moją konfigurację.
1. SSD Adata
SiewcaRyżu jest w porządku ;]
Ja polecam WD Elements - w środku WD White label - dyski klasy enterprise, szybkie i niezawodne.
1. SSD Adata
zapytaj sie kolegi![]()
Ice jak sie spotkaliśmy face2face
Bo i oczym gadać jak wszystko jasne
nie wypowiadam się od HDD bez konkretnego modelu
672N, co zrobić, taki lajf![]()
Ja polecam WD Elements - w środku WD White label - dyski klasy enterprise, szybkie i niezawodne.
Dziękuję
![]()
Gregor poza tym wydłużasz sobie gwarancje do 5 lat - a jak padnie to dostajesz wersję X i po sprawie
![]()
Tę gwarancję to jak się ogarnia? Jest w standardzie/za dopłatą/trza się zarejestrować gdzieś?
Za dopłatą na stronie qnapa. Masz 9 miesięcy od zakupu na rejestrację i wykupienie.Ja polecam WD Elements - w środku WD White label - dyski klasy enterprise, szybkie i niezawodne.
Dziękuję
![]()
Gregor poza tym wydłużasz sobie gwarancje do 5 lat - a jak padnie to dostajesz wersję X i po sprawie
![]()
Tę gwarancję to jak się ogarnia? Jest w standardzie/za dopłatą/trza się zarejestrować gdzieś?
Crucial DDR4 SODIMM 16GB 2666 CL19 pamięć ram Racibórz • OLX.pl
Ta jest akurat moja, zmieniam 16 na 32. Póki co mam 48GB
Cruciale dobrze działają z Qnapami.
Ta jest akurat moja, zmieniam 16 na 32. Póki co mam 48GB
Cruciale dobrze działają z Qnapami.
Niestety ale tutaj nie ma 672N
QNAP NAS TVS-672N-i3-4G
W zasadzie nigdzie go nie mogę namierzyć. Pozostaje 672X lub 672XT
QNAP NAS TVS-672N-i3-4G
W zasadzie nigdzie go nie mogę namierzyć. Pozostaje 672X lub 672XT
Zadzwoń do MM i powiedz że konkurencja ma taniej - ponoć jest stan magazynowy. Może zejdą z ceną. Serwer NAS QNAP TVS-672N-i3-4G - opinie, cena - MediaMarkt.pl
Ewentualnie X negocjuj z Proline - może zejdą z ceną.
Ewentualnie X negocjuj z Proline - może zejdą z ceną.