Zadzwoń do MM i powiedz że konkurencja ma taniej - ponoć jest stan magazynowy. Może zejdą z ceną. Serwer NAS QNAP TVS-672N-i3-4G - opinie, cena - MediaMarkt.pl

Padłem na kolana i 7719 to ostatnie słowo. Mają 1 szt w magazynie centralnym
Ewentualnie X negocjuj z Proline - może zejdą z ceną.

Pan Radosław odpisał, że 672N nie mają i proponuje mi 672X. Wysłałem pytanie o cenę.
Ktoś może zna Pana Radosława z Poznania? ;)

Jak już lepiej X. Szkoda, że droższy ale dziś wszędzie drożyzna niestety.

Kupiony 672X. Raz się żyje ;)
Przynajmniej nie będę musiał od razu rozszerzać pamięci.

Dziękuję wszystkim za pomoc. Sorry Sycamor Sycamor że nie wybrałem Twojej opcji, ale trochę się bałem tych nowości.
Biorę się za szukanie dysków
Zdrowia
ps
To kiedy te piwsko?

• Lubię to
Reakcje: Ice
Gratuluję uważam że zajebisty wybór - tym bardziej, że jest mega opcja rozbudowy na mega wypaśny sprzęt. Jak będziesz gotowy do tuningu - pisz, wyślę linki co gdzie kupić. Uważam, że to kawał świetnego sprzętu na naprawdę wiele lat, a dzięki i9 8/16 to jest po prostu potwór. Możesz jak go dostaniesz, pobawić się QuTaSem Hiro - zobaczysz czy to dla Ciebie czy lepiej zostać na klasycznym.

ak będziesz gotowy do tuningu - pisz, wyślę linki co gdzie kupić.

Dzieki. Do tuningu jeszcze nie jestem gotowy ale linki zawsze możesz podesłać. Na razie szukam dysków ssd i 3,5 calowych. Jak masz jakieś sprawdzone linki to chętnie skorzystam ;)

• ·
  • TVS-hx74
  • ·
  • 2.5 GbE
  • ·
  • Najnowszy możliwy (QuTS hero h6.0.0.3382, aktualne na dzień 09.02.2026.)
szukam dysków ssd i 3,5 calowych

Witam,

jeżeli chodzi o SSD, to polecę Ci Samsunga, najlepiej wersję PRO, może być nawet rok wcześniejsza.

A zwykłe HDD to przerobiłem WD RED, w ciągu niecałego roku padły 2 z 4, kupione razem z jednej serii.

Teraz przesiadłem się na HGST, u WD to jakby seria GOLD, ale chyba nawet jeszcze lepsza, 5 lat gwarancji.

Serwer już kupiłeś, wiec nie zdążyłem Ci podać kontaktu do dystrybutora w Szczecinie.

A gniewać się nie mam za co, zadałeś pytanie, napisałem, co myślę. Luzik.

Pozdrawiam,

S.

• Lubię to
Reakcje: Gregor
SSD od maja 2020: CT1000MX500SSD1 84% zdrowia po tym czasie
2x WD80EFAX-68KNBN0 - działają
1x WD120EMFZ-11A6JA0 - szybki cichy, niskie temperatury - ten dysk jest na helu. Wyjąłem do z WD Elements (ponad 200 zapisu)
1x WD140EDFZ-11A0VA0 - to samo, WD Elements, wg dochodzeń internetów do dysk HGST HC530 (ponad 200 zapisu)
1x WD80PURZ-85YNPY0 - najgorszy z nich wszystkich

2x SX8200PNP - ale te stare, na porządnych chipach. Te nowe są mocno niepolecane - ponoć szybko padają. Na początku miałem je ustawione jako cache RW - to dyski były mocno orane - nie polecam. Teraz działają w RAID1 i są na nich obrazy do wirtualizacji.

• Lubię to
Reakcje: Gregor
Szukam tych dysków WD Gold 4TB, ale trochę się miotam ;)
Który będzie lepszy, bo występuje on w dwóch wersjach:
1. wd4003fryz
2. wd4002fyyz

upload_2021-8-15_15-27-6.webp

noo, to znalazłem ;) Aż takim leniem nie byłem. Ale jak sprawdzić HGST czy inne parametry? Z opisów są takie same, a nowe nie zawsze jest lepsze ;)
Mój ci on ;) :) ;)

IMG_1051.webp

No były 3 buźki ;) ;) :) i jeszcze trzy

No i dobra jest. Ja uważam, że po tuningu to jest mocno kozacki sprzęt i nie ma co próbować narzekać.

Ale bez tuningu też się nada? ;)

Podpowiesz jaką najlepiej pamięć tam zapakować?
1x8 lub 1x16

275 - kość na gwarancji

i jak mam teraz bez Priva się z Tobą dogadać? ;)
Chyba, że ta z olx to Twoja?

• ·
  • TVS-hx74
  • ·
  • 2.5 GbE
  • ·
  • Najnowszy możliwy (QuTS hero h6.0.0.3382, aktualne na dzień 09.02.2026.)
Ale jak sprawdzić HGST czy inne parametry?

Hej,

ja mam te :

ai.imgur.com_RsKmhG9.webp

Ciche, szybkie, pojemne i 5 lat gwarancji.

Jeżeli chcesz, to podam Ci namiar na dystrybutora w Szczecinie (ps. nie mam z tego prowizji :D)

Pozdrawiam,

S.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. TVS-472XT-I5
  2. TVS-672XT
  3. *
  4. 672XT
  5. wd gold
  6. tvs-672n
  7. 364
  8. bios
  9. 9900k