- 6 Luty 2011
- 1 959
- 259
- 133
- 37
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Po to ze oglądam ja i moja rodzina filmy w różnych miejscach, nie tylko w tej samej sieci. Na różnych urządzeniach i jakości sieci.
Popełniasz błąd. Mam TS-253A czyli nie NAS za 7K. Mam Kodi i Plex Kodi Conekt i mam wszystko co tylko można chcieć. Bilbliotekę filmów gdzie chce a do tego w pełni funkcjonalne Kodi. Dodatkowo w gratisie dostaje wspólną baze obejrzanych filmów itp.To lepiej kupić na słabe filmy MiBox budżetowo, lub Egreaty niż mocarne nasy na i3, po aktualnie 7000. Takie jest moje zdanie. Oczywiście, duża bibliotek może przeszkadzać, ale w przypadku Egreat to nie jest problem. Nie tracisz przy tym na jakości, bo jak masz dobry film bitrate w okolicach 65> a plex czy inne transkodowanie schodzi do ilu, 15-20?
A nie dopisałem że sam uważam to za bez sens?Floyd wcześniej pisałeś żeby kupić 472XT, a o to mi chodziło że nie ma sensu.
Dlatego mówię jak ktoś ogląda plex na telewizorze w którym appka plex jest na bazie przeglądarki to mija się to z celem. Bo nie dość że serwer musi cierpieć to i odtwarzacz nie puszcza filmu 23.976fps na 24hz tylko w 50/60hz rwać obrazem każdej sekundy.
Pobierz PMP nie PWP kliknij prawym klawiszem myszy i wybierz pokaż źródło. Pewnie to Silas miał na myśli.Pierwsze slysze zeby apka plexa byla na bazie przegladarki ^^
Nie wiem co to jest, po drugie jak ty chcesz w apce na TV klikac myszka ;d? Chyba sie nie rozumiemy ;pPobierz PMP nie PWP kliknij prawym klawiszem myszy i wybierz pokaż źródło. Pewnie to Silas miał na myśli.Pierwsze slysze zeby apka plexa byla na bazie przegladarki ^^
Widzisz jaki niedouczony jesteś?Pierwsze slysze zeby apka plexa byla na bazie przegladarki ^^
Jest Plex działający na Operze.
http://plex.tv/web/tv/opera
Widzisz jaki niedouczony jesteś?Pierwsze slysze zeby apka plexa byla na bazie przegladarki ^^
Miałem to na "starym" Sony z udawanym "Smart".Uff, jakie szczescie ze ominelo mnie poznanie plexa na operze
C9 do jest problem bo z tego co pamiętam Emby jest tam dostępne, Plex nie jestem pewien.Cos zle szukasz. Może sprawdzasz Firestick - nie firestick 4k.Amazon Fire dokładnie nie znam ale na szybko wrzuciłem w Google czy ma passthrough DTS i inne, wychodzi na to że w KODI nie ma.
Dobrze szukam
Amazon Firestick 4k:
AC3 (Dolby Digital): Yes
EAC3 (Dolby Digital Plus): Yes
EAC3 + Atmos (Streaming Atmos): Yes
TrueHD: No
TrueHD + Atmos (Blu-ray Atmos): No
No nie ważne, Nvidia shield też spoko ale to kolejne urządzenie, ja lubię minimalizm i jak tylko wyjdzie QNAP 253D to biorę na testy Nie byłoby tego problemu gdyby taki C9 pozwalał instalować KODI.
Spróbuj sticka, naprawde sensownie działa i ten pilot do Sticka bardzo jest kompatybilny z HDMI CEC.Podłączenie kolejnego urządzenia do TV oraz dodatkowy pilot to też jest dla mnie zło.