nie da sie go jakoś z usb odpalic ? i wgrac właściwy firmware ? dostep do biosu jest
Dane są okay. Natomiast sprawa do helpdesku.pewnie dane poszly sie **** :-(
Jak tak miałem, stawiałem NAS od nowa. Dane nie znikły, ale nie umiałem zainstalować QTS, więc wrzuciłem wszystko na nowo i znów konfigurowałem wszystko. Kopie miałem na innym dysku danych wrażliwych.przy starcie dioda lan mruga (na ekraniku napisy przelatują typu hardware inicjacjion) - diody z tylu mrugają. gdy pojawi się napis booting (i na ekranie monitora równocześnie starting) dioda LAN się wyłącza (to samo z tyłu) . i tak sobie egzystuje. mam podpięta klawiaturka i numlock czy capslock działa. Qfinder nie widzi go. oczywiście wystartowany bez dysków (ale z dyskami wcześniej zachowuje się tak samo)
Lepszy od admin/admin !Nie jestem pewny, czy to jest dobry pomysł, aby domyślne hasło admina to był mac adres karty sieciowej!
Tak teraz zwróciłem na to uwagę u mnie też był taki komunikat.Pierwszy raz zdarzyło mi się w Qnapie, że miałem błąd - out of memory...
Lepszy od admin/admin !Nie jestem pewny, czy to jest dobry pomysł, aby domyślne hasło admina to był mac adres karty sieciowej!
Masz lepszą propozycję ? Słuchamy
To u konkurencji działa.Lepszy od admin/admin !Nie jestem pewny, czy to jest dobry pomysł, aby domyślne hasło admina to był mac adres karty sieciowej!
Masz lepszą propozycję ? Słuchamy
Nadanie domyślnego hasła poprzez qfindera przez użytkownika podczas inicjalizacji i zdecydowanie możliwość usunięcia konta admina oraz przypisanie do dowolnego loginu i hasła - ale to chyba marzenia :-(
Podstawowym parametrem jest zmiana podstawowego słowo Admin. U konkurencji zmieniasz podstawowego użytkownika podczas instalacji systemu, o czym @Artjablo wspomniał że by marzył.A hasło w qfinderze też się definiuje przechodząc przez konfigurację także _Floyd nie franzol.
le.franzo
I tego nie zrobisz w Q.usunięcia konta admina oraz przypisanie do dowolnego loginu i hasła - ale to chyba marzenia