Download [Public Beta] QTS 4.3.2 Build 1202 | x86

Dyskusja w 'Firmware' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 2 Grudzień 2016.

Ładowanie...
Tagi:
  1. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 626
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +1 015 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    reboot pomaga
     
    • Lubię to! Lubię to! x 2
  2. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    476
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    08:06
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dzięki @pigers@pigers - no to jestem spokojniejszy. Poza tym aktualizacja bezproblemowa i sprawna.
     
  3. pa_blo
    Offline

    pa_blo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A komuś znikło zarządzanie w PhotoStation ?
     
  4. forsale44
    Offline

    forsale44 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Styczeń 2017
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
    HS-251 1 GbE
    Cześć. Rozwiązałeś już problem z Transmission na QTS 4.3?? Pytanie czy to problem Beta czy już się go pozbyli...
     
  5. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    734
    Miejscowość:
    Borkowo
    Local Time:
    08:06
    Oceny:
    +46 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TVS-x82
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x82 802.11ac
    Ja transmission uruchomione mam w kontenerze i śmiga :)
     
  6. forsale44
    Offline

    forsale44 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Styczeń 2017
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
    HS-251 1 GbE
    Ja 2 robiłem update z 4.2 do 4.3. Jeżeli jest jakiś myk na to, to proszę o wskazówki. Chyba, ze jest jakaś alternatywna instalka? Jestem świeżym użytkownikiem QNAP :)
     
  7. simryc
    Offline

    simryc Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Październik 2015
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    nie mam
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    pewnie było ale nigdzie nie mogę znaleźć - na kiedy planowana jest stabilna wersja 4.3 x86?
     
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 626
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +1 015 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak wyjdzie ... tydzień, dwa ? może miesiąc ? może jutro ?

    Wszyscy czekają bo to przełomowa zmiana
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 626
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +1 015 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak wyjdzie ... tydzień, dwa ? może miesiąc ? może jutro ?

    Wszyscy czekają bo to przełomowa zmiana
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 626
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +1 015 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak wyjdzie ... tydzień, dwa ? może miesiąc ? może jutro ?

    Wszyscy czekają bo to przełomowa zmiana
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 626
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +1 015 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak wyjdzie ... tydzień, dwa ? może miesiąc ? może jutro ?

    Wszyscy czekają bo to przełomowa zmiana
     
  12. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 626
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +1 015 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak wyjdzie ... tydzień, dwa ? może miesiąc ? może jutro ?

    Wszyscy czekają bo to przełomowa zmiana
    --- Połączono posty, 12 Styczeń 2017, Data oryginalnego postu: 12 Styczeń 2017 ---
    ooo - popsułem :D
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  13. badziewiak
    Offline

    badziewiak Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    666
    Miejscowość:
    Gliwice
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +146 / 9 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-871
    Synology:
    nędza
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-871 1 GbE
    Czekam z przerażeniem co znowu zj$%^bali. Chyba poczekam sobie ze dwa miesiące od wydania.
     
  14. SushiMan
    Offline

    SushiMan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    No bez żartów ;)
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    @badziewiak@badziewiak dla wersji produkcyjnej odczekanie dwóch miesięcy to IMHO zupełne minimum. Ja poczekam na pewno dłużej, bo nie chcę przesiadać się z produkcją na coś co może być tylko i wyłącznie przyczyną kłopotów.
    4.3.X testuję sobie i czuć sporą różnicę, ale należy wytrzymać i poczekać na prawdziwie stabilną wersję.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 2
  15. badziewiak
    Offline

    badziewiak Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    666
    Miejscowość:
    Gliwice
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +146 / 9 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-871
    Synology:
    nędza
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-871 1 GbE
    Czy ktoś z beta testerów może sprawdzić, czy w virtualization station jest możliwość blokowania netu dla wybranych wirtualek?
     
  16. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    734
    Miejscowość:
    Borkowo
    Local Time:
    08:06
    Oceny:
    +46 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TVS-x82
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x82 802.11ac
    bramy nie ustawiasz dla wirtualki :) ew. odcinasz ją na routerze :)
     
  17. gardinia
    Offline

    gardinia Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    40 GbE
    TS-212 40 GbE
    Ja mam zaobserwowałem coś dziwnego po zmianie, wgrałem betę 4.3.2.0050 do TS212P i po tym mam problem z odtwarzaniem muzyki przez zewnętrzny sreamer Yamachy. Do tej pory wszystko działało płynnie ( nic nie zmieniałem w ustawieniach serwera multimediów DLNA ) Urządzenie łaczy i rozpoznaje serwer i bibliotekę multimediów, widzi strukturę katalogów. Ale odtwarzać muzykę mogę tylko sortując po folderze, rzeczywistym ( struktura katalogów na dysku ). Sortując po wykonawcy czy albumie jest problem, widzi wykonawcę, czy album, ale prubując wejść do katalogu wyrzuca komunikat access denied. Co ciekawe przez odtwarzacz media z komputera wszystko działa poprawnie. Próbowałem już restart, odbudowanie multimediów czy indeksowanie i jest to samo. Jak nie rozwiążę problemu to pewnie wrócę do starej wersji, tylko jak to zrobić?
    Z góry dzięki za wszelkie rady.
    Jacek.
     
  18. _Floyd
    Online

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    337
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +18 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Ja chyba wrócę do 4.2 i zaczekam na stabilne 4.3 dopiero wtedy będę mógł się bawić. Bo na zień dzisiejszy mam wrażenie że nowe funkcje działają ale stare już przestają.

    A działa wam moze nowe repozytorium:
    upload_2017-1-13_14-57-27.

    Nie da się z tamtą zainstalować. Może to przez to że przeszło się na nową architekturę?

    Za każdym razem jest takie coś:
    upload_2017-1-13_15-4-1.
     
  19. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    734
    Miejscowość:
    Borkowo
    Local Time:
    08:06
    Oceny:
    +46 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TVS-x82
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x82 802.11ac
    Kurde mam właśnie to samo i to na 4.3 Screenshot at Jan 13 15-10-34.
     
  20. SushiMan
    Offline

    SushiMan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    No bez żartów ;)
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No Panowie, trzeba ciutkę przeczytać. Na głównej stronie dla QTS 4.3.x stoi jak byk:

    ATTENTION QTS 4.3.x uses 64-bit system architecture and may not support some 32-bit applications.
    Download the QTS 64-bit compatibility tool, and install in QTS.
     
  21. _Floyd
    Online

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    337
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +18 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    To miałem na myśli mówiąc że przeszli na nową architekturę.

    Nie zmienia to faktu że to co przytoczyłes oznacza że może nie działać a nie ze nie będzie działać. Windows też jest x64 ale odpala wszystko z x86.

    Pytanie co to jest te narzędzie do instalacji narzędzi.
     
  22. SushiMan
    Offline

    SushiMan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    No bez żartów ;)
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No ale WIN x64 ma wbudowaną dodatkową obsługę programów x86. To nie jest natywna możliwość WIN x64.
    Poza tym nie jest prawdą, że każde oprogramowanie na x86 będzie działać na x64. Jest cała masa softu, który nie działa.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  23. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    476
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    08:06
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    To nie jest soft do instalacji narzędzi tylko coś, co instalujesz na 4.2 i co przejedzie się po zainstalowanych aplikacjach i wypluje info, co na 4.3 nie pójdzie. Zdaje się, że o tym mowa... Narzędzie działa - to, co oznaczyło, że nie zadziała, nie zadziałało :)
    --- Połączono posty, 17 Styczeń 2017, Data oryginalnego postu: 17 Styczeń 2017 ---
    To nie problem QTS tylko twórców paczki, którzy powinni przekompilować co trzeba dla architektury 64bit. Olałem Transmission na rzecz rtorrenta od @Silas Mariusz@Silas Mariusz acz ostatnio bawię się rtorrentem w konsoli i jestem zachwycony. Zasobów to właściwie nie zużywa żadnych, działa szparko, obsługa o dziwo całkiem wygodna... Polecam pakiet Mariusza albo zabawę z konsolą.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  24. simryc
    Offline

    simryc Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Październik 2015
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    10:06
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    nie mam
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Czy to znaczy ze pojawiają się pierwsze wersje finalne?
    Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)

    QTS 4.3.2.0060 for TS-X53B
    ( 2017/01/20 )
    Initial release
     

Poleć tę stronę