U
Instalowałem kilkukrotnie. co masz na myśli pisząc "wywal wolumeny"? Katalog Container, Pihole czy poprostu cały dysk DataVol?tzn że nie zgadzają się prawa dostępu .. wywal wolumeny i zrób instalacje jeszcze raz.
Ja niestety mam problem z tym kontenerem. Po instalacji i próbie przejścia do interfejsu www mam błąd
[ERROR] File not found: /etc/pihole/setupVars.conf
Plik oczywiście jest (tzn widzę go w /Container/Pihole/pihole)
Niestety "wujek" mi nie pomógł. Jakby mógł mi ktoś pomóc z tym problemem to z góry dziękuję.
pewnie ID usera z kontenera pihole musi mieć prawo do tego pliku ?Tak btw czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem, by pihole działał z włączoną opcją zaawansowane uprawnienia folderu?
pewnie ID usera z kontenera pihole musi mieć prawo do tego pliku ?Tak btw czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem, by pihole działał z włączoną opcją zaawansowane uprawnienia folderu?
stałe, na 90% jest to admin , czy wyłączyłeś konto admina ? :>czy ono jest cały czas takie samo czy zmienia się za każdym razem po uruchomieniu dockera?
stałe, na 90% jest to admin , czy wyłączyłeś konto admina ? :>czy ono jest cały czas takie samo czy zmienia się za każdym razem po uruchomieniu dockera?
czy exportowane foldery z tutoriala, są edytowalne dla admina ?